”Tjejmiddagen”

Jag drar en utmaning, som jag hittade hos Alla har en bok inom sig. Den är lite heteronormativ och så, den här utmaningen, men jag har inget bättre att skriva om idag, så here we go.

Finns det något killnamn som du tycker är så trist och fult att du skulle skämmas för hans namn om han var din kille?
Alltså, skämmas och skämmas. Men det finns väl namn jag föredrar framför andra. Kungens mellannamn Hubertus är ju faktiskt inte så snyggt, till exempel.

Om du fick välja ett enda av dina ex att tillbringa ytterligare en natt tillsammans med, vem skulle du då välja?
Han räknas kanske inte som ex, men ändå. Barnet. Lätt.

Finns det någon dialekt som du tycker är så ful och osexig att du skulle ha svårt för att inleda ett förhållande med en kille med denna dialekt?
Mmmm. Det finns dialekter på spanska jag inte riktigt gillar. Spansk spanska, till exempel. Costa ricansk är jag heller inte riktigt förtjust i. På svenska tror jag att alla funkar. Jag skulle smälta av att få finlandssvenska viskat i mitt öra.

Om du var tvungen att välja mellan att aldrig mer i ditt liv få använda någon typ utav smink eller att aldrig mer få läsa en bok, vad skulle du då välja?
Men aldrig mer smink. Lätt. Jag använder ändå nästan aldrig smink. Allt jag äger ryms i ett litet pennskrin av tyg från Indiska, och det hinner bli gammalt innan jag använder upp det.

Om du var sommarpratare i P1 och skulle berätta en lustig historia hämtad ur ditt liv, vad skulle du då berätta?
Vad svårt! Pass. Alltså, inte så att mitt liv är så himla tråkigt, bara att jag verkligen inte kan komma på någon skojig historia som gör sig i radio sådär på rak arm. Möjligtvis om någon av alla mina oändliga brottningsmatcher med den latinamerikanska byråkratin. Man kan bli tokig för mindre.

Om du inte får nämna en kändis, vem är då världens snyggaste kille?
O, såklart. Men om jag inte får nämna honom heller… jag är ju svag för latinos. Gärna halvlångt hår, lite lockigt, lite mörka i hyn, mörka ögon. Typ som Inte Skyldigs kompis som är så jämrans snygg. Alltså, jag säger inte han. Men åt det hållet. Den typen.

Vet du vad din mormors mamma och din farmors mamma jobbade med?
Nej. Eller, på pappas sida var alla kvinnor bondmoror. Mormors mamma vet jag inte, men jag vet att morfars mamma (min mammas farmor, alltså) var en snobb och första gången hon träffade min pappa var det första hon gjorde att fråga vad han hette för att kolla upp honom i Adelskalendern (som fanns på den tiden). Pappa, med sitt vanliga -ssonnamn fanns inte med.

Skulle du våga sätta 100.000 kronor på att du utifrån ett klassfoto kan nämna både för- och efternamn på alla klasskompisar från mellanstadiet?
Alltså, jag har inte 100.000 kronor att förlora, och jag vill inte bli av med lägenheten, så nej. Men jag tror att jag skulle klara det. I alla fall om man fick säga efternamnen som de var då, nu har ju hälften av tjejerna gått och gift sig och bytt efternamn. Det är ju omöjligt att hålla reda på.

Nämn något som du gjort och ser tillbaka på och tänker ”Hur kunde jag vara så jävla dum!?
Bli tillsammans med Psykot.

Finns det något yrke som nästan automatiskt gör även den torraste kille lite mer spännande och intressant?
Nästan vad som helst inom biståndsvärlden. Eller inom ideella organisationer. Eller journalist.

Villa, hund och Volvo eller lägenhet i city, utekvällar och cykel. Vilket tror du stämmer bäst överens på ditt liv om fem år?
Villa, hund och Volvo. Hoppas jag. Eller, stabilt familjeliv i alla fall, även om det är i lägenhet och utan bil och husdjur.

Om alla dina tidigare pojkvänner skulle sätta sig i ett rum och komma överens om din absolut sämsta egenskap, vad tror du då dom skulle komma fram till?
Min konflikträdsla, och att jag gråter så fort en diskussion blir minsta lilla jobbig.

Om du var tvungen att byta hem med någon av dina tjejkompisar, vems hem skulle du då föredra?
Finaste har ett förstahandskontrakt i Gamla Stan. Hur högt som helst i tak, två kakelugnar. Skulle inte vara helt fel.

Vad är det absolut konstigaste stället du har varit tvungen att kissa på?
Mmm. När jag var i Australien för en massa år sen bodde jag en natt på hostel. Det var ett skitläskigt hus, det var mitt i natten och kolmörkt och jag hade ingen aning om var toaletten låg och jag vågade inte ge mig ut på upptäcktsfärd i korridoren. Däremot hade jag några bindor i väskan.

Vem av tjejerna i rummet skulle med störst sannolikhet kunna tänkas bli statsminister?
I vilket rum? Här är det bara jag. Och ja, jag skulle nog kunna bli det. Jag gillar politik.


6 responses to “”Tjejmiddagen”

 • Miss Baglady

  Åh du också konflikträdd och gråter. Me too. Helt hemskt. Typ värsta lipsillen så fort det blir lite jobbigt. Hur blir man ”bättre” på att inte gråta liksom?

 • Annaluna

  Haha, det där med dialekt… jag hade så svårt för Martins spanskspanska i början, men nu har jag liksom vant mig och stör mig inte längre på’t. Skönt.

 • Fröken Sverige

  Hej!

  Läste dina inlägg om ditt Psyko. Vi är så många som mött psykon. Var skönt att du tog dig ifrån honom så snabbt.

  Och vad bra av dig att lägga ut bild på honom. Jag skulle så gärna vilja lägga ut en bild på mitt ex, men jag vågar inte om han på något sätt skulle få nys om det… man skulle ju vilja varna andra så att inte de går på samma nit som man själv gjorde.

  • underlandet

   Tack! Ja, det är skönt att det inte hann gå längre. Men ändå, trots det, så fortsätter han år efter år att försöka störa mitt liv så mycket han kan.

   Jag förstår att du vill lägga ut bild, men det är nog smartast att ligga lågt när ni ändå bor i samma stad och är mitt uppe i en rättsprocess.

   Jag hoppas att allt löser sig snart för er och att han hamnar inom lås och bom länge och långt borta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: