Barnet

Jag vet att jag har nämnt honom någon gång, men jag har nog aldrig riktigt skrivit om honom.

Jämt, sedan alltid som jag har bott i Underlandet, har vi tyckt om varandra. Det har alltid legat något i luften mellan oss. Det hände aldrig något, kanske för att tillfälle aldrig gavs, kanske för jag alltid känt mig hindrad av att åldersskillnaden är alldeles för stor – nio år. Jag gick redan i mellanstadiet när han föddes.

Det hände aldrig något förrän någon gång precis efter första gången jag dejtat O. Efter datumet som vi numera räknar som startdatumet på vårt förhållande.

Vi var ett par vänner som hängde hemma hos oss. Barnet var med. Det låg i luften, som alltid. Alla åkte hem, han stannade kvar. ”Det är så långt hem till mig, så jag sover över här”, sa han helt sonika. Jag bäddade extramadrassen åt honom. Han sov aldrig på den. Så vitt jag minns var det riktigt bra sex.

Det var första och enda gången det hände något, fysiskt, med Barnet.

Nästa gång vi sågs var jag ihop med O. På riktigt. O och jag hade bestämt oss för varandra och avslutat alla andra oavslutade sidohistorier.

Vi ses inte så ofta, Barnet och jag, men ibland så. Som igårkväll, när vi dansade salsa med vänner. Och det är fortfarande laddning i luften. Som det alltid har varit och kanske alltid kommer att vara.

”Jag gillar dig så himla mycket”, säger jag
”Om det inte vore för att du ska gifta dig skulle jag följt med dig hem ikväll”, säger han

För jag gör det, jag gillar honom så himla mycket. Som vän. Vi klickar på alla nivåer. Hela tiden.

Jag vill inte säga på något sätt att jag skulle föredra honom framför O. Aldrig i livet. Jag har valt O och jag är hundra procent säker på att det är rätt val. Vi är rätta för varandra, och jag skulle aldrig vilja byta ut honom mot någon annan, inte ens Barnet.

Men jag tror inte att det bara finns en rätt person för varje människa därute i världen. Och jag tror att i en annan tid, under andra omständigheter, hade det kunnat vara Barnet. Vi är också så jävla rätta för varandra.

Det kommer kanske alltid att finnas den där laddningen mellan oss. Men jag väljer O. Igårkväll bjöd jag Barnet på vårt bröllop. Han la in datumet direkt i sin kalender och lovade att ta ledigt det datumet från lägret han ska jobba på. Jag är glad att min fina, fina vän Barnet vill vara med. Han är lycklig för vår skull. Och jag är lycklig över att gifta mig med O.


9 responses to “Barnet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: