Skotermannen och jag

Jag läste Jennys inlägg om hennes skoterman, som heter Sara. Och det är precis sånt jag har tänkt på, om min skoterman.

När blir det lyteskomik? När fastnar skrattet i halsen?

Jag har inga bra svar, jag vet inte om jag tänker rätt.

Men jag känner ändå att det är lite skillnad på Skotermannen och på Jennys Sara. För det är inte tragik. Det är inte misslyckanden och sorg över förlorade chanser och ett liv som inte blev som man tänkt, för Skotermannens del, alltså.

Han verkar helt nöjd över sitt liv. Han är förlovad, han har ett jobb och han har en massa vänner som kommenterar på hans Facebook.

Det är klart att vi säkert haft olika förutsättningar i livet, som påverkat våra olika val. Han kommer inte från något akademikerhem, han har nog aldrig uppmuntrats till att studera vidare. Men jag har en känsla av att han heller inte känner att han gått miste om något.

Jag vill inte skratta åt hans misslyckade liv, för jag tror absolut inte att det är misslyckat, även om det inte är det liv jag skulle vilja ha. Men jag tror inte att han skulle vilja ha mitt heller.

Det är mer en fascination från min sida över hur vi har kunnat bli så himla olika. Trots att vi växt upp så nära varandra. Presenterat vokalen i tillsammans på föräldraträff i lågstadiet. Men ändå lever vi i två helt olika världar.

(PS. Finska discon nedan, däremot. Det är lyteskomik på hög nivå)

Annonser

One response to “Skotermannen och jag

  • It's all about me

    Exakt, håller med. Stor skillnad. Jag gillar inte att döma, men det är svårt att förstå hur vissa – som din skoterman – kan vara nöjd med det han verkar ha. Att någon väljer att skaffa 7 ungar tidigt är inget fel i sig, tycker jag. Det är bara ”fel” om man egentligen hade velat något annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: