Bloggpris, hurra!

Jag har fått finfint pris av It could be worse… I could be Sting, för ”mina grymma värderingar”. Wohoo!

Reglerna är såhär:

Klistra in bilden på bloggen, skriva sju intressanta saker om mig själv och skicka priset vidare till sju andra bloggar.

Jag börjar med sju intressanta saker om mig själv. Eller, intressanta schmintressanta. Sju saker jag tror att jag aldrig har skrivit förut i alla fall:

 1. Så fort jag får en komplimang som på något sätt går ut på att jag är duktig eller smart får jag känslan av att personen är lurad, att den bara inte har sett igenom fasaden, för jag är ju egentligen en fejk.
 2. Jag är född på en söndag. Det sägs att söndagsbarn har tur livet ut. Jag tror att det är sant, ibland känns det som att det har gått så himla bra för mig utan att jag egentligen har ansträngt mig så mycket.
 3. Jag är född dagen före nyårsafton. Egentligen var jag beräknad att födas första januari. Ett helt annat år. Jag undrar på vilket sätt mitt liv hade varit annorlunda då, för då hade jag gått i en annan klass, haft helt andra vänner, aldrig träffat mitt livs stora tonårskärlek som jag träffade på konfirmationsläger.
 4. När jag var 11 år åkte jag på läger med CISV, en internationell organisation som ordnar kulturutbyten genom läger för barn och ungdomar från hela världen. Sedan dess har jag varit medlem hela livet. Jag har suttit i styrelser, åkt på massor av läger, varit lägerledare, osv. Första gången jag kom till Underlandet var tack vare CISV. Mitt förra jobb här var som generalsekreterare för CISV Underlandet. När jag sökte till det där lägret när jag var 11 fanns det två platser för flickor och vi var tretton som sökte. Jag kom med tack vare lottning. Jag undrar hur mitt liv hade varit om jag hade dragit nitlotten den där gången då jag var elva år. Hade jag bott i Underlandet nu i så fall?
 5. Jag läste humanistisk i gymnasiet och när jag skulle välja ett extraspråk förutom franskan valde jag tyska, för spanska som var alternativet skulle jag då aldrig någonsin ha någon användning av. Nu bor jag i Latinamerika och har aldrig någonsin varit i Tyskland.
 6. Ibland när jag tänker på det tycker jag att det är skitläskigt att jag bor så himla långt bort från hemma-hemma. Jag bygger upp ett liv på andra sidan jorden. Tänk om jag har valt fel?
 7. Jag får jättemycket ångest ibland inför framtiden. När jag tänker på mina föräldrar som gamla och sjuka, och jag här på andra sidan jorden. Vem ska ta hand om dem?

Okej, sju andra bloggar som är värda priset. Nu blir det ju problem. För det första har en massa av mina favoriter redan fått pris. För det andra har jag en massa bloggar som jag mest kommenterar via andra bloggen, den offentliga bloggen (om det är någon som vill ha adressen till den så skriv en kommentar så skickar jag ett mejl). Det blir lite konstigt att ge priset härifrån istället. Men okej.

 1. Stambyte. En av mina absoluta favoriter ever i bloggosfären. Fina, duktiga, jättebra Stambyte.
 2. Inte skyldig någon nåt. Bästa roligaste bruden som snart-snart kommer hit i egen hög person.
 3. Laana. För hennes vardagspoesi i dagboksform. Jag älskar hennes inlägg, och även om jag inte kommenterar så ofta så läser jag alla.
 4. Looking for Sara. Utlandssvensk på Korsika. Älskar ÄLSKAR hennes underbara foton och vackra texter om livet på en ö i Medelhavet.
 5. A life in Oz. Älskar bloggar av utlandssvenskar. Till exempel den här från Australien.
 6. Världen enligt J. En alldeles nyupptäckt blogg för mig. Och en väldigt fin upptäckt.
 7. Linnéa i USA. Tjejen som gifte sig med en gringo och flyttade till djupaste södern i stora landet i väst.

5 responses to “Bloggpris, hurra!

 • inteskyldig

  Men gulle dig! Tusen tusen tack. Snart är jag där!

 • Hanna

  Hej, hittade just hit och har kikat runt lite. Det var kul, för jag hittade genast en massa gemensamma punkter: Jag lottades också iväg på en CISV-barnby som 11-åring, och jag bor också i Sydamerika – indirekt via mitt tidigare engagemang i CISV, skulle man kunna säga. Och jag läser också en magisterkurs (även om jag inte riktigt kommit till själva uppsatsen ännu). Och vi funderade också väldigt mycket på namn på barnen för att få det att funka på både svenska och portugisiska – Elsa var ett av mina förslag som ratades av maken…
  Vem vet, det kanske finns mer…? 🙂
  /Hanna

 • laanna

  Tack så mycket söta du! Vad fint.

 • Linnéa

  Men tjena! Tackar och bockar! KUL!

 • sara

  Oh, tack! Vad gulligt! Behövde det just nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: