Jobbfunderingar

Alltså, då har man hittat ett sånt där superjobb. Ett sånt jobb som alla bara ”åååhh, lyllo dig, hur lyckades du få jobb där?”. Ett sånt jobb som man drömt om och gillar hur mycket som helst. Nu har jag jobbat i sex månader som forskarassistent med genus- och HBT-frågor på ett forskarinstitut som sysslar med mänskliga rättigheter.

Drömjobbet, alltså.

Men det som jag verkligen verkligen brinner för inom det området är sexuella och reproduktiva rättigheter, och speciellt rätten till abort. Jag har alltid sagt att jag vill ägna mitt liv åt att se till att alla har rätt och tillgång till fri, säker och laglig abort.

Det finns en organisation här som jobbar för precis det.

Nu har de utlyst en tjänst. De söker en person som ska jobba mot kongressen för att främja de sexuella och reproduktiva rättigheterna, särskilt rätten till abort. Analysera lagförslag, påverka politiker, osv.

Mitt fucking drömjobb. Alltså ännu mer drömjobb än det jag har nu.

Och jag tror att jag helt ärligt skulle vara en perfekt kandidat till jobbet.

MEN. Jag har bara jobbat sex månader på mitt nuvarande jobb, och vi har intressanta projekt på gång som jag inte skulle vilja lämna bara vind för våg. På mitt nuvarande jobb har jag ett riktigt kontrakt, dvs med fast anställning, sjukförsäkring, pension, semester och mammaledighet. Det andra jobbet är projektanställning i fyra månader med trolig förlängning. Med ett slags projektkontrakt vilket innebär att man bara får betalt och inget mer. Ingen semester, ingen sjukförsäkring, ingen pension, ingen mammaledighet.

Trygghet mot drömjobb.

Åh!

Nu håller jag tummarna för att jag ska lyckas övertala dem att de ska anställa två personer på halvtid istället för en på heltid (och att jag såklart får en av de tjänsterna). Och att jag kan gå ner i halvtid på mitt nuvarande jobb (bara ta genusbiten, och skippa HBT-biten). Och på så vis både äta upp kakan och ha den kvar.


5 responses to “Jobbfunderingar

 • inte skyldig

  Haha, hoppas! Så himla surt när man inte får allt ju.

 • anydaynow

  Åh, knepigt! Trygghet är så klart viktigt. Samtidigt – vad är oddsen för att en tjänst som denna skulle dyka upp liksom? Håller tummarna och hoppas på halvtids-scenariot!

 • Julia

  Håller tummarna! Låter ju super, men det är det där med trygghetsknarkandet.

 • It´s all about me

  Håller tummen!!

  Annars är det ju lika bra att söka det andra ändå för att veta. Sen om du får det, kan du ta ställning/tacka nej, och om du inte skulle få det, så slipper du tänka på det.

  Sen det där med tryggheten med jobbet… ännu mycket mer värt än här i Sverige liksom, eftersom man klarar sig rätt bra här ändå utan det där extra.

 • Perny

  Så orättvist att du inte får vara lycklig och nöjd utan ska bli påmind om att det faktiskt finns någon ännu bättre än det du upplevt varit det absolut bästa. Jag håller tummarna för att du ska få vräka i dig kaka utan att bli av med den 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: