Bloggkärlekar

Jag har gått och funderat på det här med bloggar och bloggvänner en del sen Stambyte tillägnade mig ett helt fantastiskt inlägg.

Bloggandet ger så mycket. Så mycket, för att man får berätta precis vad man vill om sitt liv och kanske är det någon som är intresserad och vill följa med på resan. Men också för att man hittar nya vänskaper, och andra människors livsresor som man får känna sig en del av, via en text på en skärm, men det blir liksom så intimt ändå.

Jag vill dela med mig av några av de där fina människorna som finns därute, det här är ett inlägg tillägnat er alla. Tack för att jag får följa med på ett hörn i era liv.

Stambyte – Fina tjejen, som har kanske världens viktigaste jobb och som dessutom är helt grym på det. Hon som har världens största hjärta. Hon som jag träffat och fikat och firat nyår med i vår gemensamma hemstad. Hon som jag tänker att jag skulle vilja hänga en massa med om vi inte bara bodde på ett världshavs avstånd från varandra. Jag tänker att vi nog skulle passa bra som kompisar (även irl, alltså). Hon som skriver rakt från hjärtat om saker som går rakt in i hjärtat.

Inte skyldig nån nåt – We go way back. Vi lärde känna varandra en gång i ett annat decennium, kanske till och med ett annat sekel, i ett helt annat sammanhang. Sen tappade vi bort varandra på vägen och sen hittade vi varandra igen tack vare bloggandet. Fantastiskt. Hon är så jävla bra. Och rolig. Och jag längtar tills hon och killen kommer hit och bor hos oss i Underlandet. Det kommer att bli ungefär hur bra som helst.

Jenny – Har jag följt i några år på hennes öden och äventyr i världen, sen hon bodde i Mexiko och gifte sig med mexikanen och sen kom hem och träffade Stolte Mannen som blir hennes man om en månad. Hon som skriver så finurligt och vackert och berör. Hon som jag i hemlighet hoppas ska skriva en bok någon gång. Isåfall ska jag läsa den.

It’s all about me – Vi träffades en gång för en massa år sedan i ett helt annat land på den här kontinenten. Vi som delar vår kärlek till Latinoland och det spanska språket. Hon är så driven och ambitiös och inspirerar mig.

Liftarens guide till mig – Hon som också bosatt sig på andra sidan jorden, med sin kärlek. Det finns så mycket att känna igen i det hon skriver, och hon skriver direkt, utan omskrivningar och försköningar och det är befriande. Det är vardagen, precis som den är. Precis som jag skulle vilja våga skriva om den.

Egoistiska Egon – Hon berättar, kort och underfundigt, om sin vardag. Och lägger upp skitsnygga foton.

Jag har några nyare bekantskaper också. Som jag inte följt särskilt länge, men som jag fallit pladask för och följer med spänning. Det är Anydaynow (åh, igenkänningen med att vara utlandssvensk fast Australien är en helt annan planet än Underlandet), It could be worse… I could be Sting (tack för att du hittade hit så jag hittade till dig!), och Just Another Fucking Blog.

Sedan finns det två som skriver alldeles särskilt vackert om sina liv. Det är Andersson och Laanna. Det är avskalat, det är dagbok och det är poetiskt.

Och tillslut, så finns det några andra som också förgyller mitt internetliv. Julia Skott (skriver skitbra om kroppar och en massa annat), Elin Grelsson (kanske internets skarpaste politiska skribent), Niklas Hellgren (får slåss med Elin Grelsson om samma attribut), Onekligen (en av de fyndigaste bloggarna som finns därute), Alla har en bok inom sig (nyupptäckt, tror att jag gillar skarpt), Sara Lövestam (feminism, grammatiknörderi och fyndigheter i en skön förening), Instantaneas Inmigrantes (små fantastiska betraktelser över livet som latinamerikansk invandrare på Frankrikes sydkust, på spanska) och En mammas dag-bloggarna (varning för tillrättalagd inredningstidningsbloggande. Jag har bara inte fattat att det finns förrän nu, så jag har inte hunnit börja tröttna).

Alla ni är fantastiska. Jag älskar er allihop. Och jag älskar min egen blogg, för just tack vare den har jag hittat till er.

Kärlek.


13 responses to “Bloggkärlekar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: