Rövarhistorier

Vi var på fest hos några kompisar igår, och kom in på ämnet rån- och överfallshistorier. Inte ett helt ovanligt samtalsämne, för här har nästan alla minst en historia att berätta. Jag har ju både rånöverfallet och administrationstjuven, men ett av paren som var där igårkväll vinner i alla kategorier.

Först ett rån av en drogad uteliggare med rostig kniv modell större när de råkade få punktering på bilen under en skum bro sent på kvällen (maximal otur). Han hotade dem till livet och tog allt de hade (utom bilen). Men det värsta var ändå inbrottet två lägenheter bort i värsta actionfilm-stilen.

Två lägenheter bort hade en narco-maffiaboss en lägenhet. Han bodde inte där, men hade den till att förvara gud-vet-vad och ordna enorma fester med halva knarkmaffian. För någon månad sen hyrde några personer en annan lägenhet i huset under en vecka. Det skulle visa sig senare att detta bara var för att förvara alla vapen och verktyg till det som komma skulle. Knarkbossens lägenhet hade naturligtvis både skottsäker dörr och skottsäkra förstärkta fönster. De vägarna gick det inte att komma in i lägenheten.

En söndagskväll vid elvatiden hörde våra kompisar en massa oljud, som av borrar och hammare. De ringde till portvakten för att klaga, men fick till svar att det var en vattenledning som hade gått sönder och att det snart skulle vara fixat. Tack och lov fick inte min kompis för sig att gå ut och plinga på hos lägenheten som åstadkom allt oljud.

Det var ingen vattenledning som hade gått sönder. Det var knarkbossens fiender, de som hyrt en annan lägenhet i huset, som först hade övermannat säkerhetsvakten i porten och låst in honom fastbunden på toaletten. Sedan övermannade de alla boende som råkade komma hem under tiden, och låste in även de fastbundna på toaletten.

Under tiden vissa höll ingången till huset under kontroll, ägnade sig de andra (de var totalt tio stycken) åt att ta sig in i knarkbossens lägenhet. De hällde ut en hink vatten under dörren till grannen, knackade på och ropade åt honom att öppna eftersom det var översvämning i korridoren. När grannen öppnade blev han övermannad och inlåst fastbunden på toaletten. Sedan satte de igång att riva väggen mellan grannens lägenhet och knarkbossens.

Ingen vet vad de var ute efter, vad de kom över, eller vilka de var, eftersom de stal alla säkerhetskameror i huset och lägenheten var hyrd i falskt namn. Men med tanke på vad som de lämnade kvar – massor av pengar och mängder av vapen av senaste snitt – måste det ha varit något alldeles extraordinärt, och de måste ha vetat exakt vad de var ute efter.

Jo, Underlandet har blivit mycket, mycket säkrare på senare år och nu vågar sig allt fler turister hit. Men nu och då kommer sådana där små påminnelser i vardagen om att det definitivt inte är Sverige.


5 responses to “Rövarhistorier

  • underlandet

    Nej!
    Alltså, Underlandet är inte Bullerbyn, men du kommer att älska det!

  • Annaluna

    Typ alla jag känner i Stockholm har blivit rånade minst en gång. Här, alltså. Och typ alla tjejer jag känner utom en har utsatts för sexuella brott – om det så är blottare, våldtäkstförsök, våldtäkter eller sexuella trakasserier. Såklart brotten är värre och fler i Colombia, men ändå – här är flest våldtäkter i hela Europa – och jag måste ju erkänna att rån känns lite mildrare då, om man får jämföra. Det är lite småläbbigt i Stockholm också faktiskt… jag har bara blivit rånad och usatt här för blottare och tafsare och lite allt möjligt, aldrig i de andra länder jag har varit…hm…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: