Byråkratisk hinderbana

Ingenting i Underlandet som innefattar något slags officiella papper är enkelt eller effektivt. Som till exempel ett hyreskontrakt.

Igår lämnade vi äntligen in alla papper för kreditstudien till vår drömlägenhet. Ifyllda formulär (med fingeravtryck), kopior på ID-kort, arbetsintyg, inkomstintyg, kontoutdrag från banken, och lika mycket för våra två borgensmän, plus papper på deras fastighetsinnehav, och kopior på deras inkomstdeklarationer.

(Centraliserade informationssystem som förenklar kreditupplysningen? Nope, inte i Underlandet)

Idag fick vi svaret att Os mammas fastighetsinnehav inte duger eftersom lägenheten hon redovisade är registrerad som familjebostad så den är inte utmätbar (om nu O och jag skulle få för oss att inte betala hyran).

Byråkratin bjuder som vanligt på konstant brottningsmatch.

Som tur är har hon ännu en lägenhet, och den ska tydligen inte ha den begränsningen, så vi får lämna in intyg på den istället och hoppas att det går igenom. Men nu är klockan halv sex på fredagskvällen och vi måste vänta till måndag morgon då registreringskontoret som utfärdar intyget öppnar, så det blir ingen flytt i helgen som det var tänkt.

På måndag tar vi rond två mot byråkratin.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: