Tron på kärleken

Efter en helveteslång resa för att införskaffa arbetsvisum (vilket måste göras på ett konsulat i utlandet – närmaste konsulatet ligger 16 timmars bussresa bort, enkel väg) sitter jag nu hemma med en dunderförkylning på grund av två genomfrusna nätter på buss högt upp i bergen med kallaste luftkonditioneringen på fullt blås. Men arbetsvisum har jag i alla fall.

Imorgon ska jag på dop, och dottern som ska döpas är resultatet av en sån där kärlekshistoria som man behöver höra ibland när man misströstar och tänker att nej, det här kommer aldrig att gå.* Han är en vän från Sverige och hon kommer från Underlandet. De träffades när de båda var ledare på läger en månad, och blev störtförälskade med en gång. Sedan följde dryga tre år då han var i Sverige och hon i Underlandet, på varsin sida av jorden, då de träffades kanske två gånger om året. Till slut flyttade hon till Sverige, de gifte sig och nu har de fått en dotter, hon som ska döpas imorgon.

Ja, det kanske finns hopp ändå.

(* Det här med kärlek, alltså, och särskilt att hitta den i ett annat land, för ibland känns kulturkrockarna för stora. Det är inte de stora skillnaderna som krockar, de märks, och därför kan man också hantera dem. Nej, de jobbigaste krockarna är de där små detaljerna i vardagen, de där småsakerna man inte ens tänker på utan tar för givet, de där som man aldrig trodde var särskilt betydelsefulla. Nåväl.)

Annonser

One response to “Tron på kärleken

  • Annaluna

    Det finns hopp!

    Jag träffade ju en från Puerto Rico, fast dte höll ”bara” i 4 år, eller vad det nu var. Men ändå. Det var jobbigt men fint.

    KRYA PÅ DIG!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: