Bussbråk

Så var jag på väg hem från en pluggdag på biblioteket och medan jag väntade på att korsa gatan råkade en buss halka bakåt en aning (han hade väl glömt att dra i handbromsen i backen, eller slant med foten eller något). Precis bakom stod en annan buss, så nära att bussen framför krossade ena framlyktan med kofångaren.

Det var inte populärt.

På fem röda sekunder var chauffören från buss två framme vid buss ett och snabbt hade han krossat och böjt sönder ena backspegeln.

Buss etts chaufför lät inte vänta på reaktionen, utan kastade sig ut ur bussen och in i buss två (dit chaufför två redan hunnit). Sedan började ett skrikande och gormande och ett tag såg det ut att kunna bli riktigt otäckt, för buss tvås chaufför plockade fram ett järnrör som han hade liggande i handskfacket.

Men det mest fascinerande av allt var inte bråket (som inte gick till handgemäng, som tur var) utan alla åskådare. På ingen tid alls hade en stor folkskara samlats runtomkring och alla hejade på. Inte på en av chaufförerna, utan snarare på att hela situationen skulle utveckla sig till ett riktigt bråk.

 ”Kom igen, då, slåss, slåss, slåss!”

Och när det trots allt inte blev något bråk så buade alla och kallade chaufförerna för fega  och allt möjligt annat.

Vad är grejen med det? Åhåja, dessa kulturkrockar i vardagen.


2 responses to “Bussbråk

  • Erik

    Tufft klimat om chaufförerna har järnrör med sig för att skydda sig mot passagerare…

  • annaluna

    Men shit, hahaha! (menar inte att skratta, egentligen) Vilket land bor du i? Låter som ett land där busschauförrerna kör privata bussar, eller åtminstone behandlar dem som privat egendom. Är det sånna där fina med massa saker som dinglar från backspegeln och man nästan tror att de bor i bussen? Spännande, ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: